Jak nastavit Find My Friends a sledovat iPhone

Proč můžete věřit

- Aplikace Apple Find My vám umožňuje sledovat polohu vašich přátel a rodiny. Osoba, kterou chcete sledovat, musí mít iPhone také musí přijmout vaši žádost o sdílení polohy s vámi, ale po nastavení můžete kdykoli sledovat iPhone své rodiny nebo přítele.

Tato funkce se původně jmenovala Najít mé přátele , ale aplikace Find My Friends a Find My iPhone byly v roce 2019 spojeny se spuštěním iOS 13 do toho, čemu se nyní říká Find My.

Zde je návod, jak nastavit sledování pro iPhone přítele nebo rodiny, a také jak sledovat iPhone po nastavení.





jeden x vs jeden s
Jablko Jak nastavit hledání přátel a sledování fotografie z iPhonu 3

Jak sdílet polohu vašeho iPhone s přítelem

Začít sdílet polohu svého iPhonu s přítelem nebo členem rodiny je snadné a můžete si vybrat mezi hodinovým sdílením, až do konce dne, kdy jste jej nastavili, nebo neomezeně dlouho.

Mějte na paměti, že po dobu, kterou zvolíte, bude váš přítel moci přesně vidět, kde jste, pokud nevypnete svou polohu nebo nemáte mobilní data.



Chcete -li nastavit vyhledání mých přátel a začít sdílet svoji polohu s přítelem, postupujte takto:

  1. Ujistěte se, že oba máte iPhone
  2. Otevřete aplikaci Najít. Má šedé pozadí s velkým zeleným kruhem a malou modrou tečkou uvnitř zeleného kruhu.
  3. Klepněte na kartu Lidé vlevo dole
  4. Klepněte na Sdílet moji polohu
  5. Vyhledejte kontakt, se kterým chcete sdílet svou polohu. Ty s iPhony se zobrazí modře. Pokud je jméno kontaktu šedé, nemají iPhone a tato funkce nebude fungovat
  6. Přidejte další kontakty, se kterými chcete sdílet svou polohu
  7. Jakmile vyberete všechny přátele, se kterými chcete sdílet svou polohu, klepněte na 'Odeslat' vpravo nahoře
  8. Vyberte „Sdílet na jednu hodinu“, „Sdílet do konce dne“ nebo „Sdílet na neurčito“

Přátelé, se kterými jste se rozhodli sdílet svou polohu, se objeví na kartě Lidé v aplikaci Najít mou. Pod jejich jménem bude uvedeno „Vidím vaši polohu“, pokud polohu nesdílíte navzájem.

Jak sledovat iPhone přítele

Aby mohli sledovat iPhone přítele, musí s vámi sdílet svou polohu, jak je uvedeno výše. Pokud jsou také součástí vaší skupiny pro sdílení rodiny - což můžete více si přečtěte v naší samostatné funkci - a sdílejí s vámi polohu, na kartě Zařízení v aplikaci Najít moje budete moci vidět všechna jejich zařízení Apple spojená s jejich Apple ID.



Váš přítel může podle pokynů ve výše uvedené části začít s vámi sdílet svou polohu, což vám poté umožní sledovat jejich iPhone a zjistit, kde se nacházejí. Případně s nimi můžete začít sdílet svou polohu, jak je uvedeno výše, potom klepněte na jejich jméno na kartě Lidé a přejděte dolů na „Požádat o sledování polohy“.

Dostanou oznámení o vašem požadavku, které pak budou muset přijmout, než budete moci sledovat jejich iPhone.

Jakmile bude váš požadavek přijat a bude sdílena poloha, uvidíte polohu přítele na kartě Lidé v aplikaci Najít mou. Pod jejich jménem vám řekne město a zemi, kde se nacházejí, a také vzdálenost od vás. Pokud klepnete na jejich jméno, zobrazí se vám mapa s přesnějším umístěním a také možnost získat trasu k jejich poloze.

Můžete také vidět polohu přítele, se kterou sdílíte Zprávy . Otevřete Zprávy> Otevřete chat osoby, které chcete zobrazit polohu> Klepněte na její jméno v horní části chatu> Klepněte na symbol „i“. Jejich poloha se zobrazí na mapě.

Jablko Jak nastavit hledání přátel a sledování fotografie z iPhonu 1

Používání upozornění na Find My

V aplikaci Najít na iPhonu je možné nastavit oznámení. Můžete si nastavit svůj iPhone tak, aby automaticky upozorňoval vašeho přítele, když například odcházíte nebo se vracíte domů, nebo si můžete nastavit oznámení pro sebe, když přítel odejde z práce nebo z domova, nebo dokonce něco konkrétnějšího, jako když projde určité místo na procházce.

Chcete -li nastavit oznámení, postupujte takto:

  1. Otevřete aplikaci Najít
  2. Klepněte na kartu Lidé vlevo dole
  3. Klepněte na přítele, pro kterého chcete nastavit oznámení nebo o něm
  4. Přejetím prstem nahoru na informační kartě zobrazíte všechny možnosti pod mapou
  5. Klepněte na 'Přidat' v části Oznámení
  6. Klepněte na „Oznámit mi“ nebo „Upozornit [kontakt]

Pokud vyberete možnost „Upozornit mě“, můžete si vybrat mezi „[kontakt] Přijíždí“, „[kontakt] Odejde“ nebo [kontakt] není “, poté bude následovat aktuální poloha vašeho kontaktu, vaše poloha nebo„ Nové umístění “a požadovaná frekvence oznámení, která je buď „Pouze jednou“ nebo „Pokaždé“.

Volba „[kontakt] není na“ mírně změní možnosti. Možnosti umístění jsou stejné, ale poté můžete vybrat časový rámec a dny, kdy chcete být upozorněni. Můžete si například nastavit oznámení, které vás upozorní pokaždé, když přítel během týdne nebude v práci.

Pokud vyberete možnost „Upozornit [kontakt]“, můžete si vybrat mezi „Přijíždím“ a „Odcházím“, následuje vaše aktuální poloha, jejich aktuální poloha nebo „Nové umístění“ a frekvence, jakou chcete zasílat oznámení , což je opět volba „Pouze jednou“ nebo „Pokaždé“.

Jakmile vyberete své možnosti, budete muset klepnout na „Přidat“ v pravém horním rohu. Když si nastavujete oznámení pro sebe, kontakt, o kterém se rozhodnete být informován, dostane upozornění, že jste si nastavili oznámení.

Další tipy a triky ...

Existuje několik dalších tipů a triků v aplikaci Find My, které stojí za zmínku, aby vám pomohly vytěžit maximum z toho.

Přestaňte sdílet svou polohu

Sdílení polohy můžete kdykoli zastavit tak, že v aplikaci Najít na kartě Já vypnete přepínání polohy. Když je vypnutý, nikdo z vašich přátel, se kterými sdílíte svou polohu, neuvidí, kde jste.

Pod vaším jménem na kartě Lidé jednoduše řekne „Žádná poloha nenalezena“. Když jej znovu zapnete, vaše poloha se znovu objeví.

Přestaňte sdílet svoji polohu s přítelem

Pokud si to rozmyslíte, můžete trvale přestat sdílet svoji polohu s konkrétním přítelem. Zmizíte z jejich seznamu v aplikaci Lidé v aplikaci Najít mou a budete muset znovu začít sdílet polohu podle pokynů na začátku této funkce.

Otevřete aplikaci Najít mou> Klepněte na kartu Lidé> Klepněte na osobu, se kterou chcete přestat sdílet svou polohu> Přejeďte prstem nahoru na informační kartě v dolní části obrazovky> Klepněte na „Zastavit sdílení mé polohy“> Potvrdit „Zastavit Sdílení polohy '.

Vypněte žádosti o přátelství

Pokud nechcete dostávat žádosti přátel o sledování vaší polohy, můžete je vypnout.

Otevřete aplikaci Najít mou> Klepněte na kartu Já> Přejeďte prstem nahoru na informační kartě v dolní části obrazovky> V části Oznámení vypněte možnost „Povolit žádosti o přátelství“.

Přidejte kontakt do oblíbených

Do aplikace Najít moji můžete přidat určité přátele jako oblíbené. Pokud přidáte přítele nebo kontakt jako oblíbeného, ​​zobrazí se nahoře, pokud je váš seznam na kartě Lidé v aplikaci Najít moje, což vám umožní rychle vidět jejich polohu, zvláště pokud sdílíte svou polohu s více přáteli.

Otevřete aplikaci Najít mou> Klepněte na jejich jméno na kartě Lidé> Přejeďte prstem nahoru na informační kartě v dolní části obrazovky> Klepněte na „Přidat [kontakt] do oblíbených“.

Upravte název kontaktu

Místo toho, aby se město a země zobrazovaly jako umístění pod jménem kontaktu v aplikaci Najít moji osobu, můžete název místa upravit tak, aby se například zobrazovalo „Domů“ nebo „Práce“.

Otevřete aplikaci Najít mou> Klepněte na kartu Lidé> Klepněte na osobu, pro kterou chcete upravit umístění> Přejeďte prstem nahoru na informační kartě v dolní části obrazovky> Klepněte na Upravit název polohy> Vybrat z domova, práce, školy , Posilovna, Žádný nebo Vytvořit vlastní štítek.

Upravte pro sebe název místa

Název místa můžete upravit pro sebe i pro své kontakty, aby se vašim kontaktům zobrazovalo místo domova a nikoli místo a země.

Otevřete aplikaci Najít mou> Klepněte na kartu „Já“> Přejeďte prstem nahoru na informační kartě> Klepněte na „Upravit název polohy“.

Odebrat přítele

Pokud již nechcete vidět polohu přítele, můžete ho odebrat ze seznamu.

Otevřete aplikaci Najít mou> Klepněte na kartu Lidé> Klepněte na osobu, kterou chcete odebrat ze seznamu> Přejeďte prstem nahoru na informační kartě v dolní části obrazovky> Klepněte na „Odebrat [kontakt].

Zajímavé Články